top of page

MANTARLI  RAVİOLİ

Ormanların Lezzetli İtalyan Yorumu
7.png
4.png
5.png
İÇİNDEKİLER:

Mantar, Soğan, Baharatlar, Semolina  Unu, Yumurta, Su, Tuz, Zeytin Yağı

 

RAVİOLİ  TARİHÇESİ:

Kökeni ve Tarihsel Gelişim

Mantarlı ravioli, İtalyan mutfağının "cucina povera" (fakir mutfağı) geleneğinden doğmuş, zamanla lüks bir lezzete dönüşmüştür.

Ortaçağ Dönemi (14-15. yy):

  • Kuzey İtalya'nın Piemonte ve Lombardiya ormanlarında yabani mantar toplayıcıları tarafından yaratıldı

  • Köylüler, kıt olan et yerine porcini ve chanterelle mantarlarını kullanarak doyurucu bir yemek geliştirdi

Rönesans Dönemi:

  • Medici ailesi şefleri, mantarlı raviyoliyi trüf ve safranla zenginleştirerek saray mutfağına soktu

  • 1570'te ünlü şef Bartolomeo Scappi, mantarlı ravioli tarifini tarihin ilk resimli yemek kitabında belgeledi

 

RAVİOLİ GÜNÜMÜZDE NASIL TÜKETİLİYOR:

Hangi Soslarla Servis Edilir?

Klasik Tereyağlı:

  • Eritilmiş tereyağı + taze kekik + rendelenmiş sarımsak

  • Üzerine kavrulmuş mantar dilimleri ekstra

Kremalı Trüflü:

  • Krema + parmesan + 1 çay kaşığı trüf yağı

  • Piştikten sonra üzerine taze trüf rendesi

PİŞİRME ÖNERİSİ:

Nasıl Pişirilir?

Taze ravioli: 3-4 dakika kaynar tuzlu suda (al dente kıvam için)

Dondurulmuş: Çözmeden atın, pişme süresine +2 dakika ekleyin

Dağlardan sofralara uzanan bir lezzet hikayesi: Her lokmada ormanın büyüsü!

Asya Handmade olarak biz, bu geleneksel lezzeti orijinaline sadık kalarak ama el yapımı özenle sofranıza taşıyoruz. Doğal mantar aromasıyla dolu raviolimiz, hem sade hem de gösterişli sunumlara uygundur.

  • Instagram

Dodurga Odabaşı Cd.

No:9-1/B

Çankaya Ankara

asya@asyamanti.tr

+90 312 502 9292

© 2020 by Asya Handmade

Powered and secured by Wix

10.png
12.png
11_edited.jpg
  • Instagram
bottom of page