MANTARLI RAVİOLİ
Ormanların Lezzetli İtalyan Yorumu




İÇİNDEKİLER:
Mantar, Soğan, Baharatlar, Semolina Unu, Yumurta, Su, Tuz, Zeytin Yağı
RAVİOLİ TARİHÇESİ:
Kökeni ve Tarihsel Gelişim
Mantarlı ravioli, İtalyan mutfağının "cucina povera" (fakir mutfağı) geleneğinden doğmuş, zamanla lüks bir lezzete dönüşmüştür.
Ortaçağ Dönemi (14-15. yy):
-
Kuzey İtalya'nın Piemonte ve Lombardiya ormanlarında yabani mantar toplayıcıları tarafından yaratıldı
-
Köylüler, kıt olan et yerine porcini ve chanterelle mantarlarını kullanarak doyurucu bir yemek geliştirdi
Rönesans Dönemi:
-
Medici ailesi şefleri, mantarlı raviyoliyi trüf ve safranla zenginleştirerek saray mutfağına soktu
-
1570'te ünlü şef Bartolomeo Scappi, mantarlı ravioli tarifini tarihin ilk resimli yemek kitabında belgeledi
RAVİOLİ GÜNÜMÜZDE NASIL TÜKETİLİYOR:
Hangi Soslarla Servis Edilir?
Klasik Tereyağlı:
-
Eritilmiş tereyağı + taze kekik + rendelenmiş sarımsak
-
Üzerine kavrulmuş mantar dilimleri ekstra
Kremalı Trüflü:
-
Krema + parmesan + 1 çay kaşığı trüf yağı
-
Piştikten sonra üzerine taze trüf rendesi
PİŞİRME ÖNERİSİ:
Nasıl Pişirilir?
Taze ravioli: 3-4 dakika kaynar tuzlu suda (al dente kıvam için)
Dondurulmuş: Çözmeden atın, pişme süresine +2 dakika ekleyin
Dağlardan sofralara uzanan bir lezzet hikayesi: Her lokmada ormanın büyüsü!
Asya Handmade olarak biz, bu geleneksel lezzeti orijinaline sadık kalarak ama el yapımı özenle sofranıza taşıyoruz. Doğal mantar aromasıyla dolu raviolimiz, hem sade hem de gösterişli sunumlara uygundur.



